Article_Top_970x250

Iran jača vojsku: Nabavljaju borbene avione, razvijat će krstareće rakete

sankcije ih ne zaustavljaju

Iran jača vojsku: Nabavljaju borbene avione, razvijat će krstareće rakete

ruj 01, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: FaH/EPA

Iran planira ojačati svoje balističke kapacitete i razvoj krstarećih raketa, kao i nabaviti borbene zrakoplove i podmornice nove generacije, javila je u subotu novinska agencija IRNA pozivajući se na izjavu visokog dužnosnika ministarstva obrane.

Iran tvrdi da njegov raketni program ima obrambenu svrhu i da se o njemu ne može pregovarati kao što to traže Sjedinjene Države i europske zemlje. Teheran kaže da njegovi planovi za razvoj raketa nisu povezani s nuklearnim sporazumom iz 2015, prenosi HINA.

"Jačanje balističkih kapaciteta i razvoja krstarećih raketa (...) kao i nabava nove generacije borbenih zrakoplova i plovila i podmornica su među novim planovima ovog ministarstva", kazao je Mohamad Ahadi, zamjenik ministra obrane za međunarodne poslove, prenosi IRNA.

"Sankcije nisu uspjele zaustaviti razvoj iranske industrije oružja"

Ahadi je rekao u svom govoru pred stranim vojnim predstavnicima da međunarodne sankcije nisu uspjele zaustaviti razvoj iranske industrije oružja.

"Mi imamo potrebnu infrastrukturu i trebamo obaviti istraživanja i pokrenuti razvoj kao i istodobno poboljšati i modernizirati obrambenu industriju oslanjajući se na vrlo visoke znanstvene kapacitete i desetke tisuća onih koji imaju diplome u tehničkim područjima i inženjerstvu", kazao je on.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250