StoryEditor

Iračaninu doživotni zatvor zbog silovanja i ubojstva njemačke tinejdžerice

Piše D  /  11.07.2019., 11:07h

Tužitelji u Njemačkoj optužili su Bashara u siječnju za silovanje i premlaćivanje Feldmana 23. svibnja 2018. godine.

Prije izricanja kazne u srijedu, predsjedavajući sudac je kazao kako je Bashar počinio "hladnokrvno ubojstvo ne pokazavši ni kajanje, ni suosjećanje". 

Dan nakon što mu je počelo suđenje, Bashar je priznao sudu da je ubio njemačku tinejdžericu, ali je negirao optužbe da ju je silovao

Međutim, obdukcija tijela njemačkog tinejdžerice otkrila je znakove nasilnog i seksualnog napada.

Nakon ubojstva, Bashar je pobjegao iz Njemačke u regiju Kurdistan. Policija u pokrajini Duhok uhitila ga je nakon što je Berlin izdao nalog za njegovo uhićenje. Kasnije je priznao kurdskim vlastima da je ubio Susanne Feldmann, prenosi Kurdistan24.net.

Šef gradske policije Duhok Tariq Ahmed izjavio je navedenom portalu u lipnju kako je osumnjičeni priznao zločin nakon ispitivanja koje su provele kurdske sigurnosne snage.

Nakon njegova priznanja, irački Kurde deportiran je natrag u Njemačku i odveden u zatvor u Frankfurt.

Ubojstvo Susanne Feldmann, nazvano "slučaj Susanna", izazvalo je nesuglasice diljem Njemačke glede imigracijske politike zemlje.

Milijuni imigranata iz raznih zemalja došli su u ovu europsku zemlju od odluke o otvaranju granice izbjeglicama koje bježe iz Sirije i drugih zemalja. To je od tada postalo vruće pitanje, dodatno podgrijavajući međustranačke prijepore u zemlji.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:37