StoryEditor

Inzko: Potrebno je poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma

Piše D  /  29.10.2019., 12:10h

S obzirom na to da je od općih izbora prošlo već više od godinu dana, visoki predstavnik je razgovarao o potrebi da se hitno završi proces formiranja vlasti na svim razinama, istovremeno poštujući međunarodne obaveze BiH.

Naglašavajući česta osporavanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine, visoki predstavnik je istaknuo potrebu za punim poštivanjem Daytonskog mirovnog sporazuma, naročito potrebu za poboljšanjem cjelokupnog funkcioniranja državnih institucija i jačanjem vladavine prava, priopćeno je iz OHR-a.

 - Da bi se zadovoljile istinske potrebe građana BiH, politička elita se mora fokusirati na program koji je okrenut ka budućnosti. Politička stabilnost i ekonomski razvoj, zajedno sa jačanjem institucionalnih kapaciteta BiH, uključujući i oblast vladavine prava, predstavljaju preduvjete za prosperitetnu budućnost. Na tom putu, međunarodna zajednica spremna je pomoći BiH u njenim naporima usmjerenim ka ostvarivanju bolje budućnosti - rekao je visoki predstavnik Inzko.

Visoki predstavnik će se u utorak, 5. studenog, obratiti Vijeću sigurnosti UN-a. Tijekom svog boravka u New Yorku, visoki predstavnik će se sastati s nekoliko stalnih predstavnika u UN-u, kao i s predstavnicima akademske zajednice i civilnog društva, prenosi FENA.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:43