Article_Top_970x250

Inzko i Palmer: Dogovor oko Mostara dobar primjer rezultata koje su postigli domaći političari

berlin

Inzko i Palmer: Dogovor oko Mostara dobar primjer rezultata koje su postigli domaći političari

ruj 08, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Valentin Inzko, tokom posjete Berlinu, sastao se sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog tajnika i specijalnim predstavnikom za zapadni Balkan Matthewom Palmerom kako bi razgovarao o trenutnom stanju u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u BiH (OHR).

Visoki predstavnik je iskoristio ovu priliku da istakne trenutne izazove u procesu implementacije Mirovnog sporazuma i naglasi potrebu da se ključni politički akteri u Bosni i Hercegovini fokusiraju na programske aktivnosti okrenute ka budućnosti, kao što su ekonomski razvoj i jačanje institucionalnih kapaciteta, prenosi Fena.

Inzko je naglasio da je važno da međunarodna zajednica i dalje ima jedinstven stav, s naglaskom na pomaganju domaćim političkim snagama da postignu napredak u provođenju aktivnosti okrenutih ka budućnosti.

- Sporazum o izborima u Mostaru je dobar primjer rezultata koje su postigli domaći političari uz koordiniranu i koncentriranu podršku međunarodnih partnera - rekao je visoki predstavnik.

Dnevnik.ba