StoryEditor
najbolja odluka

Inženjer dao otkaz u Netflixu, a zarađivao je 450.000 dolara godišnje: "Nisam uživao"

Piše desk  /  02.06.2022., 22:47h

Michael Lin radio je četiri godine kao softverski inženjer u Netflixu i njegov život je u početku izgledao poput sna. Zarađivao je 450.000 dolara godišnje, imao je besplatnu hranu, no kasnije se sve promijenilo i dao je otkaz. Svi su ostali u čudu zbog njegove odluke.

"Rad u Netflixu bio je kao biti plaćen za rad na studijama slučaja o kojima učite na MBA programima. Svim zaposlenicima omogućili su da stječu znanje i ja sam svakoga dana učio toliko toga", rekao je Michael u razgovoru za Business Insider. 

Michael kaže da su se nakon dvije godine projekti i sastanci "spojili u jedno" te da je inženjerski rad počeo izgledati kao copy-paste. 

"Zatim je nastupila pandemija koronavirusa. Ured se zatvorio, a svi moji omiljeni dijelovi posla - druženje, suradnici, pogodnosti - nestali su. Ostao je samo rad, u kojem više nisam uživao", rekao je, piše index.hr.

Prestao je uživati u poslu koji je radio

Michael je htio imati veći učinak na poslu i dvije godine se prijavljivao za svaku ulogu menadžera proizvoda koju je mogao pronaći. No kaže da je sve bilo uzaludno, izgubio je motivaciju i prestao je uživati u velikoj plaći.

"U početku sam zarađivao novac i neprestano učio nove stvari. A onda sam samo zarađivao novac, bez napredovanja", rekao je Michael. Napominje da su se njegovi ciljevi razlikovali od ciljeva njegovog tima jer je njegov interes bio usmjeren na poduzetništvo.

"Počeo sam se osjećati kao da ponavljam istu grešku u karijeri. Ostajao sam na poslu koji mi nije odgovarao duže nego što sam trebao. Moja jedina motivacija na kraju je postala pokušaj da ne dobijem otkaz", rekao je. 

"Odgađao sam svoje snove, a pandemija me podsjetila da možda sutra neću biti ovdje da ih slijedim. Bojao sam se da će na mojoj nadgrobnoj ploči stajati: 'Ovdje leži Michael. Proveo je život radeći posao koji nikada nije volio'", prisjetio se.

Otkaz mu je bila najbolja odluka u životu, kaže

Dva tjedna je razmišljao o davanju otkaza te je potom odlučio razgovarati sa svojim menadžerom.

"Mislio sam da će moj život biti gotov nakon odlaska iz Netflixa. Brinuo sam se da neću imati društveni život jer se prije sve vrtjelo oko posla. Ali dogodilo se suprotno. Upoznao sam više ljudi kroz pokretanje vlastitog posla - druge poduzetnike, pisce i kreatore", rekao je Michael.

Od njegovog otkaza prošlo je osam mjeseci i sada Michael smatra da je to najbolja odluka koju je donio.

"Odlučio sam se u potpunosti posvetiti radu za sebe. Iako tek počinjem, vjerujem da će se dogoditi dobre stvari ako radim posao koji mi daje energiju. Osjećam duboki mir u sebi i nepokolebljivu vjeru da će sve biti u redu", zaključio je Michael.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 02:15