StoryEditor

Inter odbio ogromnu ponudu za Icardija i prodaje ga Juventusu

Piše D  /  27.02.2019., 07:02h

Inter je odlučio Maura Icardija prodati Juventusu! Prava je to transfer bomba koju je objavio poznati talijanski novinar Tancredi Palmeri, dopisnik beIN Sporta, CNN-a, Gazzette dello Sport, Raija i TuttoMercatoWeb-a.

Palmeri je u velikoj ekskluzivi otkrio dvije važne informacije - da je astronomsku ponudu za Icardija poslao Napoli, te da ih je Inter odbio i odlučio prodati svog dugogodišnjeg kapetana Juventusu.

U Napolju su se Aurelio di Laurentis i Carlo Ancelotti složili da treba pokušati dovesti Icardija - koliko god to koštalo. Interu su poslali ogromnu ponudu, a Icardiju su ponudili godišnju plaću od nevjerojatnih devet milijuna eura dok bi dva milijuna eura dobio od različitih bonusa. S takvim primanjima, Icardi bi postao drugi najplaćeniji igrač Serie A, odmah iza Cristiana Ronalda. Argentinac trenutno u Interu zarađuje manje od pet milijuna eura po sezoni.

Međutim, Inter se odlučio na potpuno neočekivan potez - odbio je Napoli i odlučio je prodati Icardija Juventusu! Naravno, važnu ulogu u tome ima i bivši sportski direktor stare dame koji sada poslove kupovine i prodaje igrača obavlja u Interu, Beppe Marotta.

Najčudnije je od svega što bi Inter prodajom Icardija Juventusu, koji još uvijek nije poslao službenu ponudu ali je u tajnosti pregovarao s rivalima, sigurno zaradio manje nego da ga pusti u Napoli. Icardijeva je otkupna klauzula 180 milijuna eura, a Juve je u pregovore ušao s nadom da će cijenu uspjeti spustiti za 40 milijuna eura. Inter ih je i tu iznenadio.

Icardi je pritisnuo klub svojim zahtjevima oko novog ugovora, tražio je dodatne bonuse, premiju od barem pola milijuna eura kada sezonu završi kao prvi strijelac prvenstva, a Inter mu je bio spreman platiti samo oko 120 tisuća eura.

Zbog sličnih "detalja" klub i napadač se ne mogu dogovoriti, pa je Inter došao na ideju -  umjesto da Icardiju na kraju sezone plati pola milijuna eura, spustit će mu klauzulu iz ugovora na 110 milijuna eura. I to je dobitna kombinacija za Juventus, javlja Palmeri.

Icardi je u Interu od 2013. godine. Ukupno je za klub odigrao 210 utakmica i zabio 122 gola. Ove je sezone zbog navodne ozljede i problema s navijačima, trenerom i suigračima zaigrao u 28 utakmica i pri tome je dao 15 golova, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 14:07