StoryEditor

Inter kupio desnog bočnog: Vrsaljko se vraća u Atletico?

Piše D  /  25.01.2019., 03:01h

Svi talijanski mediji navode da su tri strane dogovorile sve detalje i da je preostalo samo da Soares prođe liječničke preglede na kojima se upravo nalazi u Milanu, javlja BBC-jev Simon Stone.

Pouzdani Fabrzio Romano javlja da je ovo "riješen, zaključen posao". Inter ga uzima na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa za 11 milijuna eura. 

Soares je proizvod čuvene akademije lisabonskog Sportinga, iz kojeg je prešao u Southampton u ljeto 2015. uz odštetu od sedam milijuna eura. Za Svece je u tri i pol godine odigrao 119 utakmica. 

Dolazak Soaresa znači ono o čemu se u Italiji već dugo govori i piše – odlazak Šime Vrsaljka iz Intera, odnosno njegov povratak u Atletico, iz kojeg je došao na posudbu u Milano. 

Vrsaljko je ljetos posuđen Interu za 6.5 milijuna eura, ali nije se očekivano uklopio u momčad Luciana Spallettija, barem ne toliko da Nerazzurri za njega plate još 17.5 milijuna ako pozajmicu žele pretvoriti u transfer.

A to se činilo izvjesnim jer je na Meazzu doveden da postane prvotimac, dugoročno rješenje za desni bek. Međutim, zbog ozljeda koljena i lošije forme u prvom dijelu sezone je od 20 prvenstvenih utakmica odigrao tek pola, dok je u Ligi prvaka od šest mečeva skupine kao prvotimac nastupio tek jednom. 

Njegov konkurent Danilo D‘Ambrosio na terenu je proveo gotovo duplo više vremena. 

Očekuje se, dakle, da ga Inter vrati Atleticu. Španjolci bi ga potom opet proslijedili na Apenine, zainteresiran je Napoli, dok bi u drugom smjeru išao Albanac Elseid Hysaj, standardni desni bočni talijanskog viceprvaka.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 08:13