StoryEditor

Inspirativna priča para iz BiH: ´Nemam ruke pa sam mu dala osmijeh´

Piše D  /  05.06.2019., 10:06h

Dejana Bačko (24) je rođena bez ruku, ali unatoč svojem hendikepu danas je akademski obrazovana slikarica i sportašica koja je u veljači osvojila zlatnu medalju na Svjetskom Para Taekwondo prvenstvu u Antalyi u Turskoj.

Suljo Keranović (23) iz Bosne i Hercegovine i Dejana su u vezi od prošlog lipnja, a njihov susret, kao i sve poslije toga, prava je bajka.

- Dok sam čekala autobus s prijateljicom, vidjela sam jednog dečka koji me je gledao i primijetila sam da je osoba s invaliditetom. Prišla sam mu i pružila osmijeh umjesto ruke. Saznala sam da je iz Sarajeva, student diplomskog studija na Fakultetu političkih znanosti na Sveučilištu u Sarajevu, da ide na jednogodišnju akademiju “Schuler Helfen Leben” i da volontira u četiri organizacije. Oduševila sam se kada je rekao kako je trenirao futsal, stolni tenis, kuglanje i biciklizam, pa sam ga odmah pitala bi li trenirao taekwondo. Rekao mi je da je na studentskoj razmjeni i kako je danas njegov posljednji dan u Novom Sadu. Razmijenili smo brojeve telefona, otišli svako na svoju stranu, a ja sam, priznajem, bila malo tužna - ispričala je Dejana, prenosi 24sata.hr. 

Prošla su četiri mjeseca prije nego što joj je Suljo poslao poruku na Instagramu. Neko vrijeme su se dopisivali, nakon čega je odlučio doći u Novi Sad kod Dejane. 

Svoju ljubav i život dijele na mreži koja ih je i spojila. Fotografije koje objavljuju, pune pozitivne energije zrače srećom i mladenačkom zanosom.

- Zajednička ljubav nam je inspiracija za fotografije koje objavljujemo na društvenim mrežama. Pokušavamo razbiti predrasude o osobama s invaliditetom. Nije sramota biti invalid i možemo biti sretni bez obzira na to što smo ‘drugačiji‘. Imamo i cilj, a to je motivirati ljude oko nas i pokazati im kako je u životu najvažnija sreća - kaže Suljo.

Zajedno treniraju u taekwondo klubu, a Dejana Sulju uči i slikati.  

- Puno se smijemo i imamo sličan smisao za humor. Tako se šalimo kako je njemu mnogo lakše slikati jer mu je sudbina dala jednu ruku, kojom me tako lijepo grli - ističe Dejana za Blic.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 01:12