StoryEditor

Inspektori konobaru pronašli 23 kune viška pa uslijedila tisuću puta veća kazna

Piše D  /  12.02.2020., 08:02h

U jednom poznatom obiteljskom hotelu s četiri zvjezdice u Istri inspektori su prošle jeseni prilikom redovnog nadzora u novčaniku jednog konobara prošli 23 kune viška. Konobar im je objasnio da se radi o napojnicama, što su oni uredno naveli i u zapisniku, ali bez obzira na to uskoro je stigla drastična kazna.

- Inspektori iz Ministarstva financija pronašli su 23 kune viška u novčaniku konobara koji radi u restoranu mog hotela. Uskoro sam na ime tvrtke dobio kaznu od 20.100 kuna, a meni, kao odgovornoj osobi, odrezali su novčanu kaznu u iznosu od 5.100 kuna. Sveukupno 25.200 kuna, što je tisuću puta više od utvrđenog ‘viška‘ u novčaniku" - u nevjerici je za Glas Istre ispričao vrlo uspješan i ugledan poduzetnik iz Novigrada.

- Odmah pri ulasku u objekt inspektor je zatražio da mu pružim novčanik, tako da nisam stigao izdvojiti razliku, ali sam uredno napomenuo da postoji moguća razlika od 23 kune", prisjetio se konobar.

Vlasnik hotela kaže kako mu se obrazloženje koje je dobio uz kaznu čini kao pretjerano "treniranje strogoće” te da je uvredljivo za svakog hrvatskog poduzetnika koji uredno ispunjava sve svoje obveze.

- Trideset godina sam u poduzetništvu, zapošljavam stotine radnika i osvajao sam prestižne nagrade za rezultate rada. Stoga mislim da su trebali provjeriti status moje firme i pokazati malo poštovanja, pronaći i olakotne okolnosti. Mogli su mi poslati opomenu, kulturnu obavijest, a ne ovako rigoroznu kaznu - dodaje ugostitelj.

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 20:25