StoryEditor

Inspektor SIPA-e Pandža saslušan u Tužiteljstvu BiH

Piše D  /  07.06.2019., 08:06h

 Inspektor Pandža je ispitan u svojstvu osumnjičenog, nakon što se našao u središtu afere “Potkivanje”, koju je objavio online portal “Žurnal”.

Odlukom direktora SIPA-e Perice Stanića, Pandža je prošlog je tjedna suspendiran do okončanja disciplinskog postupka. Portal “Žurnal” objavio je navode o mogućim koruptivnim radnjama u koje je, osim Pandže, upleten i predsjednik VSTV-a BiH Milan Tegeltija. Na snimci koju je objavio “Žurnal”, a koja je, kako se navodi, napravljena u studenom prošle godine, vidi se da inspektor SIPA-e Pandža sjedi u društvu biznismena iz Velike Kladuše Nermina Aleševića, kojima se pridružuje i predsjednik VSTS-a Tegeltija.

Prema pisanju “Žurnala”, navodno je Pandža uzeo dvije tisuće KM od Aleševića kako bi kod tadašnje glavne tužiteljice Tužiteljstva SŽ-a Dalide Burzić ubrzao njegov predmet. Edin Kahrimanović, predsjednik Sindikata SIPA-e ,u izjavi za Patriju ističe da je nemoguće komentirati ovaj predmet dok Tužiteljstvo BiH ne završi proces.

“Sindikat ne može komentirati ovaj slučaj obzirom da Tužiteljstvo BiH vodi predmet. Cilj Sindikata je poboljšati status i uvjete za rad svih uposlenih u SIPA-i, a svaki pojedinac je odgovoran za svoje postupke. Sukladno tome, Sindikat se ne može oglašavati ni davati komentare“, kaže Kahrimanović. S. N, prenosi DnevniList.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 09:34