StoryEditor

Iniesta satima nakon utakmice u mraku potpuno sam sjedio nasred stadiona

Piše D  /  21.05.2018., 08:05h

Novi prvaci pobijedili su Real Sociedad golom Philippea Coutinha, ali je 90.000 ljudi došlo pozdraviti i oprostiti se s igračem koji je u Barceloni proveo 22 godine dosadašnje karijere.

Nakon utakmice igračima Barce uručen je pehar za titulu prvaka Španjolske, koji je Iniesta zadnji put podigao, a suigrači su ga nakon toga bacali u zrak. Na Nou Campu ugasila su se svjetla, a nebo iznad Barcelone obasjao je veliki vatromet, a mikrofon je uzeo legendarni kapetan kojemu je cijeli stadion skandirao "Iniestaaa! Iniestaaa!".

"Ovo su bile 22 prekrasne godine i bila mi je čast braniti boje ovog kluba, za mene najvećeg na svijetu. Želim se zahvaliti svim mojim suigračima i svima vama na stadionu. Samo želim reći da će moje srce ovdje biti zauvijek", rekao je kroz suze Iniesta koji je s Barcelonom osvojio 31 trofej od čega devet naslova prvaka i četiri Lige prvaka.

Iako su mu klub i navijači priredili spektakularni oproštaj, Iniesta se očito na svoj način želio oprostiti od Camp Noua. Dugo nakon što su svi gledatelji i igrači napustili stadion, Andres je sat i pol iza ponoći, potpuno sam i bos izašao na travnjak golemog i mračnog stadiona i sjeo na centar. Gledao je oko sebe, okretao se prema svim tribinama, a onda izvadio mobitel i nešto snimao. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:06