StoryEditor
rumunjska

Influenceru Andrewu Tateu određen jednomjesečni pritvor

Piše hina  /  30.12.2022., 23:08h

Rumunjski sud produljio je u petak za 30 dana pritvor influenceru Andrewu Tateu zbog sumnje na trgovinu ljudima, silovanje i udruživanje u kriminalnu skupinu.

Bivši kickbokser, a danas jedan od najpoznatijih influencera na svijetu, Andrew Tate i njegov brat Tristan zatvoreni su u četvrtak na 24 sata zajedno s još dvije rumunjske državljanke nakon pretresa njihove nekretnine u Bukureštu.

Državno odvjetništvo zatražilo je produljenje pritvora 

Komentirajući odluku suda, Constantin Vidineac, odvjetnik Andrewa Tatea rekao je "Iz naše perspektive, nema temelja ... za tako drastičnu preventivnu mjeru".

Državno odvjetništvo navodi da su braća tate pod istragom od travnja. 

"Četvero osumnjičenih.. čini se da su osnovali organiziranu zločinačku skupinu za novačenje, smještaj i eksploatiranje žena koje prisiljavaju na stvaranje pornografskog sadržaja namijenjenog specijaliziranim plaćenim portalima", navodi se u izjavi objavljenoj u četvrtak.

Kroz takvu organiziranu aktivnost "zaradili bi velik novac", dodaje se.

Državno odvjetništvo dodaje da su pronašli šest žena koje su osumnjičenici spolno eksploatirali.

Tate, koji je rođen u Sjedinjenim Državama ima američko i britansko državljanstvo. Američki State Department potvrdio je da je upoznat sa slučajem, a britansko ministarstvo vanjskih poslova zasad nije primilo zahtjev za konzularnu pomoć, piše agencija Reuters

Influencer

Tate se proslavio mizoginim komentarima i govorom mržnje na društvenim mrežama. Po njegovim tvrdnjama žene snose dio krivnje ako su silovane i zapravo one pripadaju muškarcima. 

Na društvenim medijima Tate je promicao ultramuškost te luksuzni životni stil i takvim je sadržajem plijenio široku publiku uglavnom mladih muškaraca. U video snimkama često se pojavljivao u skupocjenim sportskim automobilima, privatnim zrakoplovima i na egzotičnim odredištima. 

Mnoge su ga platforme zabranile no njegov Twitter račun postao je ponovno aktivan u studenom kada je Elon Musk kupio tu mrežu.

U jednom od svojih 'tvitova' čim mu je bio omogućen povratak na Twitter, Tate ja napisao da leti u Kaliforniju kako bi rekao Musku "ti si legenda".

Klimatska aktivistica Greta Thunberg ranije ovaj tjedan, prije nego što je uhićen, vješto je dogovorila Tateu aludirajući upravo na njegovu upitnu muškost koja ga tjera da se dokazuje pošto ju je provocirao izjavom da posjeduje 33 automobila s "golemim emisijama" štetnih plinova.

Tate je u srijedu nastavio provokacijama narudžbom pizza i porukom da osoba koja je donese treba "dobro paziti da ne bude reciklirane". 

Na mrežama se nagađalo da je upravo brand pizze pomogao rumunjskoj policiji da mu uđe u trag, što je policija demantirala no Thunberg mu je na Twitteru odgovorila "Eto što se događa kada ne recikliraš kutije pizze".

Tate je bivši sudionik britanskog reality showa Big Brother i vodi organizaciju 'Hustler's University', koja navodno ima više od 160.000 korisnika koji plaćaju da nauče poslovanje s kriptovalutpom, o ulaganju i  biznisu. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 12:30