StoryEditor

Indonezijskog novinara otac nazvao "Tito Bosna"

Piše D  /  01.07.2019., 07:07h

"Prvo bih htio potvrditi da je moje ime originalno i upisano u matičnu knjigu rođenih kako se i vidi iz priloženog "objasnio je Tito Bosna prilažući fotografiju dokumenta u objavi na društvenim mrežama.

Novinar se oglasio nakon što su ga građani i mediji iz Bosne i Hercegovine zatrpali pitanjima o njegovu neobičnom imenu.

"Moj otac, koji mi je dao ime, jako je poštovao Josipa Broza Tita, koji je bio najbolji prijatelj osnivača Indonezije i njezina prvog predsjednika Sukarna. Moj otac dao mi je to ime u nadi da će tako donijeti optimizam Bosni i Hercegovini koja je prošla kroz ‘građanski rat‘ u Jugoslaviji, zemlji u kojoj je Tito nekad bio premijer, a potom i predsjednik",  izjavio je očito ne baš najbolje upućeni novinar koji radi za CNBC Indoneziju i uglavnom izvještava o ekonomiji.

Tito je također istaknuo kako je najveća nada njegova oca "da će Bosna i Hercegovina uvijek biti neumorna u potrazi za svojim razvojem".

Inače, bivša SFRJ i Indonezija bile su članice Pokreta nesvrstanih, a njihovi predsjednici Josip Broz Tito i prvi predsjednik  Indonezije  Sukarno bili su u dobrim odnosima. Indonezija je vrlo brzo nakon raspada Jugoslavije priznala BiH, a njezin drugi predsjednik Suharto 1995. boravio je u Sarajevu, piše Jutarnji list. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:01