StoryEditor
dokazni materijal

Indijska policija tvrdi da su pacovi pojeli stotine kilograma zaplijenjenog kanabisa

Piše desk  /  26.11.2022., 08:32h

Indijska policija tvrdi da su pacovi pojeli velike količine aplijenjenog kanabisa. Navodno ovo nije prvi put da se uvjerava da su pacovi pojeli zaplijenjeni kanabis.

Sud u gradu Marthura, koji se nalazi u državi Uttar Pradesh na sjeveru Indije, oglasio se nakon što je informiran o tome da policija nije mogla dostaviti skoro 200 kilograma zaplijenjenog kanabisa koji je trebao biti iskorišten kao dokaz. Priopćeno je da su "pacovi male životinje i da se ne boje policije".

U sudskim dokumentima je navedeno da se od policije potražuje da osigura 386 kilograma kanabisa, dok je tužiteljstvo upozorilo da je više od 700 kilograma zaplijenjene marihuane širom Marthura u opasnosti od pacova. Sud je zbog toga od policije zatražio da poduzme mjere zaštite zaplijenjenog kanabisa.

Međutim, kako je objavio CNN, izvještaji o tome što se događalo nakon toga što su navodno glodari pojeli kanabis čine stvari nejasnim. Naime, načelnik policije u spomenutom indijskom gradu Martand Prakash je izjavio upravo za CNN da pacovi nisu pojeli kanabis, već da su ga uništile kiše i poplave, prenosi Klix.ba.

Istraživanjem Sveučilišta British Columbia iz 2016. godine je utvrđeno da glavni psihoaktivni sastojak kanabisa čini pacove lijenima. Istraživanje je provedeno nad 29 pacova koji su morali birati između jednostavne ili složenije aktivnosti kako bi došli do hrane. Pacovi obično biraju složeniji i isplativiji način, ali nakon što bi dobili kanabis, birali bi jednostavniju aktivnost.

Dnevnik.ba

01. veljača 2023 05:45