StoryEditor

Inauguracija Milanovića na Pantovčaku, bez garde, straže i predsjedničke lente

Piše D  /  16.01.2020., 09:01h

Izabrani hrvatski predsjednik Zoran Milanović najavio je u četvrtak kako će se njegova inauguracija održati na radnom mjestu - u Uredu predsjednika Republike na Pantovčaku, samo s gostima koji ondje trebaju biti, bez garde, straže i predsjedničke lente, prenosi Hina.

"Neće biti lente. Inauguracija će biti u Uredu predsjednika s ljudima koji tamo trebaju biti", izjavio je Milanović u prvom velikom intervjuu nakon pobjede na predsjedničkim izborima, u Dnevniku Nove Tv.

Pojasnio je kako će biti riječ o maloj inauguraciji na kojoj će biti uži kabinet Vlade, aktualna predsjednica, predsjedništvo Sabora, predsjednik Vrhovnog suda, načelnik Glavnog stožera OS RH, njegova supruga, ljudi koji su bili s njim u kampanji te još neke osobe koje, kako ističe, po svojoj funkciji tamo moraju biti. 

"Zašto na radnom mjestu? To je radno mjesto. Ne radi se o uštedi, ne želim biti drugačiji od predsjednika, ništa im ne predbacujem. Ovo smatram prikladnijim", izjavio je izabrani predsjednik Milanović.

Dodao je i kako se, po njemu, inauguracija može organizirati na stotinu načina, a da Ustav RH jedino propisuje da se predsjednička dužnost treba preuzeti polažući prisegu pred predsjednikom Ustavnog suda. 

Informaciju o datumu inauguracije, 18. veljače, potvrdili su u četvrtak navečer  iz njegova stožera na Twitteru. 

Dnevnik.ba

 

16. travanj 2024 10:19