StoryEditor
prilika za posao

INA objavila oglas, traži stručnjaka za sprječavanje pranja novca

Piše desk  /  03.09.2022., 11:31h

Za poziciju je potrebno imati minimalno 5 godina radnog iskustva s naglaskom na iskustvu u pravu tržišnog natjecanja, VSS pravne struke, napredno poznavanje rada na računalu i napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

INA je objavila oglas u kojem traži stručnjaka za usklađenost poslovanja, a prijave su otvorene do 9. rujna. Od osobe koju će zaposliti očekuje da prati "unutarnji i vanjski regulatorni okvira vezan uz područje usklađenosti poslovanja s fokusom na pravo tržišnog natjecanja, međunarodne sankcije i sprječavanje pranja novca".

Oglas je objavljen na portalu MojPosao.

“Ako tražite novu priliku u karijeri na kojoj ćete imati mogućnost profesionalnog usavršavanja u području usklađenosti poslovanja kroz identifikaciju pravnih rizika, provođenje internih istraga i praćenje regulatornog okvira – ovo je prava prilika za vas”, piše u oglasu, prenosi Index.

Za poziciju je potrebno imati minimalno 5 godina radnog iskustva s naglaskom na iskustvu u pravu tržišnog natjecanja, VSS pravne struke, napredno poznavanje rada na računalu i napredno znanje engleskog jezika u govoru i pismu.

Kako se navodi u oglasu, u Inin tim će se najbolje uklopiti oni koji "teže ka onome što je najbolje za kompaniju, usredotočuju se na rješenja (kako), a ne na prepreke (zašto ne), proaktivni su i nastoje kontinuirano poboljšavati sami sebe". Bitno je i da pitate druge za mišljenje, razmatrate i uzimate u obzir različita stajališta i učinkovito pretvarate ideje u akcije.

Podsjetimo, u akciji koju su pokrenuli Uskok i policija na meti istražitelja su se zbog malverzacija u trgovanju plinom našli direktor u Ini Damir Škugor, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore Josip Šurjak, njegov poslovni partner Goran Husić, s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje, Škugorov otac Dane te predsjednica uprave tvrtke Plinara istočne Slavonije Marija Ratkić.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68.9 milijuna kuna.

Na računu njihove tvrtke OMS Upravljanje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene dobiti.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 17:31