StoryEditor
sarajevo

Imenovani članovi Nadzornog odbora Elektroprivrede BiH

Piše fena  /  22.08.2023., 16:46h

Skupština JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, neposredno sazvana od Vlade Federacije BiH, danas je u Sarajevu donijela odluke o razrješenju članova Nadzornog odbora i imenovanju novih.

U ime državnog kapitala, prije isteka mandata a zbog gubitka povjerenja dioničara, dužnosti su razriješeni: Izet Žigić, Milenko Obad, Admir Softić, Safet Isić, Muhidin Zametica i Selvedin Subašić. Ivan Gržić, član Nadzornog odbora imenovan u ime privatnog kapitala, razriješen je na osobni zahtjev.

Skupština je donijela Odluku o izboru i imenovanju članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, počev od 23. kolovoza 2023. 

Za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH u ime državnog kapitala, na period do okončanja konkursne procedure a najduže na tri mjeseca, imenovani su: Ženja Ljubuškić, Damir Okanović, Vedran Kaser, Milenko Obad, Idham Kruško i Edin Hamzić.

Za člana Nadzornog odbora JP Elektroprivreda BiH uime privatnog kapitala (grupe dioničara s više od pet postodionica s pravom glasa) na mandatni period od četiri godine imenovan je Ivan Gržić, priopćeno je iz tog poduzeća.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:42