Predsjednik Vlade Posavske županije (PŽ) Đuro Topić u Orašju primio gospodarstvenika Vlatka Barbarića, direktora i vlasnika tvrtke Union Foods LjubuškiFOTO: VLADA PŽ -
StoryEditor
na čelu Đuro Topić

Imenovana nova vlada u Posavskoj županiji, premijerska pozicija pripala HDZ-u

Piše desk  /  07.02.2023., 13:52h

Posavska županija dobila je novi saziv vlade, a premijerska pozicija ponovo je pripala HZD-u BiH, s obzirom da se na čelu nalazi Đuro Topić.

Druga izvanredna sjednica Skupštine Posavske županije održana je danas, a tom prilikom zastupnici su usvojili odluku o potvrđivanju imenovanja predsjednika i članova županijske vlade.

Shodno tome, na čelu Vlade Posavske županije nalazi se Đuro Topić, dok su zastupnici izglasali i nove ministre. Za ministra unutrašnjih poslova izabran je Željko Nedić, dok se Mirsad Ademović nalazi na čelu Ministarstva pravosuđa i uprave, a obnaša i funkciju zamjenika premijera.

Mijo Stanić je ministar financija, Pero Radić prometa, veza i zaštite okoliša, Ana Andrić prosvjete, znanosti, kulture i sporta, dok je Damir Živković ministar zdravstva i socijalne politike.

Prema odluci zastupnika Skupštine Posavske županije, Mato Brkić je ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Dragutin Živković financija, rada i prostornog uređenja, a lija Mišković branitelja.

Skupština Posavske županije ranijim izborom zastupnika u Dom naroda Parlamenta FBiH i današnjim potvrđivanjem imenovanja Vlade je okončala formiranje vlasti nakon općih izbora 2022. u BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:30