StoryEditor
sarajevo

Imenovan novi glavni tužitelj Tužiteljstva BiH

Piše FENA  /  20.10.2022., 11:44h

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTVBiH) danas je na sjednici u Sarajevu donijelo odluku kojom je Milanko Kajganić, dosadašnji v. d. glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, imenovan na poziciju glavnog tužitelja, potvrđeno je Feni u tom regulatornom tijelu.

Kajganić je bio jedini kandidat za tu dužnost u skladu s odlukom VSTV-a BiH na sjednici krajem rujna kojom je poništen prijedlog nadležnog Podvijeća o ponavljanju natječajne procedure.

Za spomenutu poziciju tada je nominiran, a danas i imenovan Milanko Kajganić, koji je na sjednici VSTV-a BiH izložio vlastiti program rada.

Inače, intervjuu za poziciju glavnog tužitelja Tužiteljstva BiH, od ukupno sedam kandidata, pristupila su četiri i to – Milanko Kajganić, Diana Kajmaković, Miroslav Janjić i Seid Marušić.

Nakon razgovora kreirana je rang-lista kandidata, prema kojoj je prvorangirani bio Milanko Kajganić, drugorangirani Miroslav Janjić, trećerangirana Diana Kajmaković, a četvrtorangirani Seid Marušić.

Iako su u utrci za poziciju glavnog tužitelja prvobitno ostala četiri kandidata, kandidatura Diane Kajmaković naknadno je kompromitirana stavljanjem na američku 'crnu listu' te provjerama koje se vrše zbog pojavljivanja njenog imena u porukama na aplikaciji Sky.

Istovremeno, tužitelj Miroslav Janjić je odustao od kandidature, a Seid Marušić nije zadovoljio sve uvjete.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:00