StoryEditor
u korak s vremenom

Imate električni auto? U Mostaru otvorena besplatna punionica za električna vozila

Piše Desk  /  15.09.2021., 15:27h
Partner MKF u saradnji sa kompanijom „Auto Nuić“ d.o.o Mostar, svečano je u prodajno-servisnom centru u Mostaru, otvorio punionicu za električna vozila.

Instalacija brze e-punionice je dio projekta u sklopu kojeg Partner MKF planirao u BiH otvoriti ukupno četiri brze punionice. Vrijednost ovog projekta, koji financira Partner MKF iznosi 160.000 KM. 

Ovo je druga po redu punionica za električna vozila, a kompanija „Auto Nuić“ Mostar ,kao jedan partnera u ovom projektu je osigurala parking prostor u svom prodajnom centru u Mostaru, za postavljanje punionica kao i besplatno punjenje vozila. 

image

U Mostaru otvorena punionica za električna vozila

PARTNER MKF -

Europska unija i razvijene zemlje svijeta sve snažnije promoviraju upotrebu električnih vozila i u većini zemalja se intenzivno grade javne punionice za električna vozila.

Ekološki čista, zdrava okolina je i motivirala Partner da, osim ranije postavljenog „solarnog drveta“, „solarne klupe“ i nabavke dva vozila na elektro pogon, nabavi i instalira punionice za električna vozila. Kao društveno-odgovorna fondacija instaliranjem punionica, Partner MKF želi promovirati rast broja električnih vozila u Bosni i Hercegovini i poboljšati kvalitetu života građana smanjenjem buke i očuvanjem okoline i tako dati svoj doprinos u smanjenju štetne emisije CO2 i klimatskih promjena.

Punionicom će se osigurati besplatna usluga punjenja za sve korisnike električnih vozila. 

image

U Mostaru otvorena punionica za električna vozila

PARTNER MKF -

Na punionici u Mostaru bit će moguće istovremeno puniti dva vozila, uz vrijeme punjenja od jednog do četiri sata, ovisno o stanju baterije vozila i vrsti pretvarača u samom vozilu. 

„Želimo da pošaljemo jednu pozitivnu poruku iz Mostara i da svojim malim doprinosom motiviramo i druge  da se promjeni situacija na bolje te da u budućnosti najzagađeniji gradovi u Europi ne pripadaju BiH i da BiH ne bude na 14. mjestu u svijetu po zagađenosti kao što je to trenutno slučaj. Ovo je druga punionica od ukupno četiri koje ćemo osim u Tuzli i Mostaru postaviti u još dva grada u BiH:. Istovremeno, naša je želja da i na ovaj način potaknemo naše građane na korištenje obnovljivih izvora energije, a sve u cilju odgovornijeg ponašanja prema okolišu. Ovom prilikom posebno bih se zahvalio upravi „Auto Nuić“ d.o.o koji su prepoznali značaj ovog projekta i koji su u pravom smislu partneri u ovom projektu“ izjavio je Senad Sinanović, direktor Partner MKF.

image

U Mostaru otvorena punionica za električna vozila

PARTNER MKF -

„Kao što je već i poznato i „Auto Nuić“ poslovanje bazira na principu društveno-odgovornog poslovanja te posebnu pažnju posvećuje zaštiti okoliša. U prilog tome svakako ide da smo ovlašteni smo zastupnici za prodaju i servis električnih vozila dva svjetski priznata branda, Volvo i Toyota, a naše profesionalno i stručno osoblje s višegodišnjim iskustvom u prodaja i postprodaji, predstavlja glavnu poveznicu s ljubiteljima ovih brendova, kao i s onima koji će to tek postati. Kompanija „Auto Nuić“  ustupanjem prostora za instaliranje električne punionice zapravo još jednom pokazuje da je njeno poslovanje usmjereno ka podržavanju i realizaciji projekata, koji za cilj imaju podizanje ekološke svijesti, očuvanja i unapređenja uvjeta za život u lokalnoj zajednici“, izjavio je direktor društva Zdenko Milić.

Dnevnik.ba

03. veljača 2023 11:26