StoryEditor

´Imam snimku. Znam tko mi je ubio sina. Bit će krvavog rata´

Piše D  /  08.04.2019., 09:04h

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida se javio u Dnevnik na BHT-u te je rekao kako oni znaju tko je ubio Davida i da ima snimku kao dokaz. 

‘Ako ovo pokažem, u BiH će biti krvavi rat‘

- Danas je godišnjica prve sahrane mojeg sina. Dijete je nažalost bilo dva puta sahranjeno. Mi znamo tko je ubio Davida. Davor Dragičević ima sve što je rekao 18.3. 2018. godine, snimka s kamere Raiffeisen banke u 2.32 sati. Istinu znaju i Milorad Dodik i ministar policije Dragan Lukač. Oni trebaju samo sve procesuirati kako bi došlo do pravde, a ako ne budu, Davor Dragičević će ovo pustiti u javnost i vratiti se u Banja Luku, a poslije neka bude što hoće, ovo su gledali i Lukač i Dodik i svi i tužitelji. Mi znamo istinu i znamo tko su ubojice Davida Dragičevića, imam ovo ponavljam, a ako to pokažem, onda će u BiH biti krvavi rat - rekao je Dragičević.

Inače, Davor se u Dnevnik javio putem Skypea iz Austrije. Podsjetimo,  tijelo Davida Dragičevića su ekshumirali te su ga pokopali u blizini Beča. 

David Dragičević bio je 21-godišnji student elektrotehnike iz Banje Luke. Nestao je u noći sa 17. na 18. ožujka 2018. godine nakon što je otišao iz obiteljske kuće prema centru grada. Tijelo mladića je pronađeno na ušću pritoka Crkvene u rijeku Vrbas kod tvrđave Kastel 24. ožujka. Prvobitnom policijskom istragom je utvrđeno da se mladić utopio, No nakon tri mjeseca istrage tužitelj je naredio istragu protiv nepoznatih počinitelja zbog osnova sumnje na ubojstvo.  

Davidova smrt je pokrenula višemjesečne prosvjede grupe „Pravda za Davida” na banjalučkom Trgu Krajine. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:05