StoryEditor

‘Imam 300 mil. na računu, ubit ću onoga tko mi nešto kaže...‘

Piše D  /  20.04.2020., 08:04h

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović je 2018. godine pomalo iznenada napustio Manchester United i potpisao za LA Galaxy. Došao je u Hollywood kako bi donio naslov klubu za koji su igrali Steven Gerrard, David Beckham, Landon Donovan. Ali nije uspio u tome. Doduše, on je briljirao.

Zabio je čak 52 gola z 56 utakmica, ali njegova momčad nije bila dovoljno kvalitetna za osvajanje titule. To je toliko frustriralo Zlatana pa je poslije svakog poraza vrijeđao svoje igrače kako bi ih motivirao. Ali to je samo tjeralo strah kod njih. Posebno je ljutit bio 2018. godine nakon poraza od Dynamo Houstona.

- Na kraju utakmice nam je održao govor. Rekao je: Ako ste došli ovdje na plažu ili da prošetate Hollywoodom, samo to recite. Imam 300 milijuna na računu, vlastiti otok i ovo mi zaista ne treba. Prvi koji mi kaže nešto ubit ću ga - prepričao je Ibrin nekadašnji suigrač Joao Pedro. 

U MLS-u je odradio dvije sezone, ali svejedno smatra da je najbolji igrač u povijesti te lige.

- Radio sam nevjerojatne i perfektne stvari. Ne šalim se, smatram se najboljim nogometašem u povijesti MLS-a. Na ovakav način mogu igrati gdje god hoću, lagano - ispričao je Ibrahimović jednom prilikom.

Gdje god je došao, skoro uvijek je osvajao trofeje. PSG, Barcelona, Inter, Juventus, Ajax, Milan. .Ali to u Los Angelesu nije uspio i zbog toga nije htio produžiti ugovor na još jednu sezonu. U siječnju je u 38. godini došao u Milan kako bi ih vratio na stare staze slave, ali korona virus je uništio njegov plan. Ibra ima ugovor na pola godine plus još jednu godinu, ali pitanje je što će biti s njegovim statusom na San Siru nakon što je klub napustio sportski direktor Zvonimir Boban. A Šveđanin se na njegov nagovor i vratio u Serie A.

I ako napusti Milan, sumnjamo da će se Ibra tek tako samo umiroviti. A možda je i MLS jedna od opcija jer to je jedna od liga, uz Premier ligu, koju nije osvojio, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 11:46