StoryEditor
grčka

Ima li kraja? Boysi ostaju u grčkom pritvoru još najmanje pola godine

Piše desk  /  05.12.2023., 11:53h

Hrvatski navijači ostaju u grčkom pritvoru još najmanje pola godine, piše u utorak Večernji list, pozivajući se na izjave odvjetnika prve grupe navijača koji su jučer na atenskom sudu dali iskaz pred sucem istrage.

"Iduća odluka koju čekamo jest tko izlazi iz istražnog zatvora, protiv koga će biti podignuta optužnica i tko ide na suđenje, a tko izlazi na slobodu", kazao je odvjetnik. "Dotad će proći barem polovina roka od 18 mjeseci, koliko istraga maksimalno može potrajati", navodi Dnevnik.

Athanasios Kaimenakis, grčki odvjetnik većine BBB-a koji su nakon obračuna ‘razbacani‘ po zatvorima diljem Grčke, nekad i sam pripadnik navijačke frakcije Panathinaikosa ‘Gate 13‘, kazao je nakon završetka ispitivanja svojih klijenata kako za njih 60 od ukupno 95 koliko ih zastupa ne postoje nikakvi materijalni dokazi - ni videosnimke, ni DNK uzorci na temelju kojih ih se zadržava u istražnom zatvoru.

Na sudu u utorak i srijedu 

"Naša je obrana čvrsta, apeliram na obitelji mojih klijenata da ostanu mirni. Kada sam posjetio Bad Blue Boyse u zatvorima, čuvari su mi kazali da su izuzetno disciplinirani te da se lijepo ponašaju. Jako sam ponosan na njih", rekao je Kaimenakis.

Ipak, Boysi su prilikom dovođenja pred atenski sud iz policijskih marica okupljenim novinarima dovikivali najgore psovke te kroz prozore pokazivali srednji prst.

Oko 15-ak dana, neslužbeno se doznaje, moglo bi potrajati iščitavanje žalbi, na čemu će raditi i brojni prevoditelji. U utorak pred suca istrage izlaze još 44 pripadnika BBB-a, dok će preostali svoje iskaze dati u srijedu.

Dnevnik.ba

13. travanj 2024 06:19