Article_Top_970x250

Ima gelere u lubanji: Radnik na kojeg je bačena bomba više nije u životnoj opasnosti

NAPADAČ JE U PRITVORU

Ima gelere u lubanji: Radnik na kojeg je bačena bomba više nije u životnoj opasnosti

sij 28, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Antonio Pejsa/Pixsell

Muškarac (71) bacio je jučer ujutro bombu na radnike HEP-a koji su mu došli isključiti struju. Najteže ozlijeđeni radnik ima i gelere u glavi, a s KBC-a Zagreb kažu da su mu zbrinuli sve ozljede.

U Pakracu su u srijedu ozlijeđena trojica radnika HEP-a na koje je bačena eksplozivna naprava, a najteže stradali, kojem je jedan od gelera prodro u lubanjsku šupljinu a više njih u abdomen, dovezen je u KBC-Zagreb i trenutno je izvan životne opasnosti.

Dvojica teže ozlijeđenih odmah su prevezena u pakračku bolnicu, a treći je pomoć zatražio naknadno. Svi su hospitalizirani. 

Abdominalni kirurg KBC-a Zagreb dr. Željko Jelinčić rekao je za HTV da je pacijent (52), dovezen sa sumnjom na ozbiljne povrede glave.

- Nakon evaluacije svih ozljeda, nađena su tri gelera u području glave, od kojih je jedan prodro u lubanjsku šupljinu, geler u području prsišta koji nije prodro u prsište, više gelera u području abdomena, trbuha, koji su povrijedili jetru i na više mjesta tanko crijevo, te mnoštvo gelera po nogama -  rekao je Jelinčić.

Izvijestio je da su sve ozljede zbrinute i da je pacijent trenutno izvan životne opasnosti te da slijede mjere intenzivnoga liječenja i praćenje pacijenta.

Dvojica ozlijeđenih, koji su hospitalizirani su u Pakracu, i dalje su stabilno i uspješno se liječe, javio je HTV.

U Pakracu je jučer ujutro 71- godišnji muškarac bacio eksplozivnu napravu na trojicu radnika HEP-a koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača.  Napadač je uhićen i policija provodi kriminalističko istraživanje. 

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić najoštrije je osudio napad na djelatnike HEP-a u Pakracu te ozlijeđenim radnicima zaželio brz i uspješan opravak, a nedopustivim je ocijenio to što postoje i oni koji u komentarima na mrežama nalaze opravdanje za taj čin.

Vodstvo HEP-a i sindikata radnika HEP-a te Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te su najoštrije osudili napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. "Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", ističu iz HEP-a u priopćenju.

U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, kao zamjenik pakračke gradonačelnice i u osobno ime Nikola Ivanović u priopćenju za javnost najoštrije je osudio današnji napad bombom pripadnika srpske zajednice na radnike HEP-a, prenosi Hina.

Dnevnik.ba