StoryEditor
gostovanje na FTV

ILIJA CVITANOVIĆ U “PLENUMU”: Dogovor oko izbornog Zakona omogućio bi Hrvatima pluralizam i relaksirao odnose u FBiH

Piše Desk  /  20.09.2021., 22:38h
U večerašnjoj TV emisiji “Plenum” emitiranoj na FTV-u gostovali su publicist i ljevičarski aktivist iz Splita Dragan Markovina i Predsjednik HDZ1990 Ilija Cvitanović.

U vrlo zanimljivom dijalogu, Markovina je još jednom potvrdio kao Željko Komšić ne predstavlja Hrvate u Bosni i Hercegovini i kako uopće ne pokušava čak ni na terenu posjetiti većinski hrvatske općine u FBiH. S druge strane kritizirao je odnos hrvatske politike prema Posavini i Središnjoj Bosni, ali i napomenuo kako je na terenu još jedan ogroman problem, a to je iseljavanje Hrvata iz BiH, prenosi Centralna.ba.

Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ1990 imao je nekoliko zanimljivih konstatacija. Napomenuo je kako ipak postoji pluralizam među Hrvatima u BiH jer više od 150 pozicija na svim nivoima vlasti “u rukama” su opozicijskih stranaka. Naglasio je kako je izborni Zakon crta ispod koje ni jedna politička stranka s hrvatskim predznakom neće ići i kako bi dogovor oko izbornog Zakona omogućio još veći pluralizam među Hrvatima i tako na vlast doveo najbolje i najsposobnije te u takvim odnosima politika bi se okrenula drugim životnim temama.

Naglasio je i kako bi dogovor oko izbornog Zakona relaksirao odnose između Hrvata i Bošnjaka i time bi ovakav odnos dodatno ojačao FBiH koja je temelj Bosne i Hercegovine i na taj način dugoročno osigurao stabilnost i ekonomski napredak države i njenih stanovnika. A značajno je spomenuti i kako je ustvrdio da za Komšića nije glasovalo više od 5% Hrvata i da je on “ukrao” hrvatsku poziciju u Predsjedništvu BiH.

Cijelo izdanje ovog Plenuma pogledajte OVDJE.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 11:26