StoryEditor

IHF pokrenuo disciplinski postupak protiv četvorice Hrvata

Piše D  /  23.01.2019., 08:01h

S obzirom na proteste na danski sudački par Mads Hansen - Martin Gjeding zbog pojedinih počinjenih propusta, kazneni postupak otvoren je protiv tri člana vodstva hrvatske reprezentacije i jednog igrača. Prijavu je podnio delegat utakmice.

O slučaju i potencijalnim kaznama razmatrat će Međunarodni rukometni savez, odnosno disciplinska komisija. Odluci će pridonijeti i sudačka komisija. Proučit će snimke utakmice kako bi utvrdila koliko su optužbe hrvatskih reprezentativaca i stručnog stožera zapravo opravdane.

Hrvatski izbornik Lino Červar prozvao je danske suce Madsa Hansena i Martina Gjedinga "amaterima koje treba pritvoriti jer su svojim odlukama izbacili Hrvatsku iz borbe za medalje".

"Protiv Njemačke vidjeli ste pljačku koju je vidio cijeli svijet! Suce treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći", bijesno je poručio Lino Červar nakon poraza Hrvatske u Kölnu i ispadanja iz borbe za medalje.

Hrvatski izbornik spočitavao je danskim sucima što su u posljednjoj minuti ogleda, kada je Njemačka vodila golom prednosti, a Hrvatska imala napad, Igoru Karačiću sudili probijanje dok je lopta išla prema Manuelu Štrleku koji bi imao zicer za izjednačenje. U prethodnom napadu Njemačka je izgubila loptu, ali Mads Hansen i Martin Gjeding vratili su joj loptu jer su prosudili kako je loptu izgubila zbog prekršaja.

PROČITAJTE JOŠ:

>>´Ovo nema ni u Disneylandu; Je li normalno da mi se njemački golman ispričava nakon utakmice!?´<<

>>Duvnjak utučen: ´Ona situacija u zadnjoj minuti...to se ne svira...´<<

>>Legendarni Vlado Šola iznio svoje viđenje uzroka krize hrvatskog rukometa<<

>>Zlatni olimpijac ne može shvatiti Červarovu odluku: ´Nije mi jasno zašto smo ga se odrekli...´<<

>>Nijemac šeće s loptom sedam metara, suci ne reagiraju<<

>>Musa: Nemojmo se izvlačiti na suce, šansu smo prokockali protiv Brazila<<

>>Dominiković eksplodirao pred danskim novinarima: ´Vaši suci su grobari rukometa´<<

>>Červar suce nazvao amaterima, stigle reakcije iz Danske<<

>>Danski sudac: Pogriješili smo, iza mene je neprospavana noć<<

Hrvatski rukometni savez podnio je službeni protest na suđenje zbog uvjerenja kako je danski sudački par oštetio Hrvatsku i izravno utjecao na ishod utakmice.

"Uputili smo žalbu Svjetskoj i Europskoj rukometnoj federaciji, dokumentirali smo prigovor slikama i videom. Pronašli smo 11 grešaka na štetu Hrvatske i eventualno jednu na štetu Njemačke. Problem je što su se ključne greške na našu štetu dogodile u posljednje dvije-tri minute te su direktno utjecale na rezultat. Drastične razlike bile su u kriteriju za pasivan napad te kod faulova za isključenje", rekao je predsjednik Hrvatskig rukometnog saveza Tomislav Grahovac.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 02:06