StoryEditor

Igor Štimac stao na Dalićevu stranu i poslao mu poruku oko nekih igrača

Piše D  /  21.11.2018., 07:11h

Kvalifikacije za Euro 2020. počinju u ožujku iduće godine, a Zlatko Dalić je jasno poručio kako će početku novog ciklusa računati samo na igrače koji u svojim klubovima imaju dobru minutažu.

Prenio je svoju sliku s Wembleya, gdje je pogledao na klupu na kojoj su bili Marko Pjaca, Marko Rog i Mario Pašalić. Nije znao koga uvesti jer sva trojica imaju problema s  minutažom u Serie A.

- Sve nas koji smo bili izbornici muče iste muke. Želimo na raspolaganju imati igrače koji su standardni u svojim klubovima, ali to ne može uvijek biti tako - rekao nam je bivši izbornik “kockastih” Igor Štimac i nastavio:

- Podržavam Zlatkov potez. Slažem se s tim da priliku dobivaju igrači koji igraju više u svojim klubovima. Razmišljao sam kao i on kad sam bio na klupi reprezentacije. Njegova odluka je dobra i treba stati iza nje.

Pjaca je u drugačijoj situaciji, ali ni on nema zaštićen status
Dakle, jedan od onih koji su u prošlosti vodili “kockaste”, se potpuno slaže s Dalićem. Izbornikove najave briga su za Marka Pjacu, Marka Roga, Marija Pašalića i još neke naše igrače. Ako ne budu imali veću minutažu do proljeća, teško da će biti u momčadi za početak kvalifikacija.

Ipak, Marko Pjaca je posebna priča. On je prošlog ljeta, nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji, Juventus zamijenio Fiorentinom. Tamo ima solidnu minutažu, ali i bez nje dobro znamo da je riječ o talentiranom igraču i krilnom napadaču koji može postati klasa. U naletu ga je zaustavila teška ozljeda, no pravog Marka isplati se čekati. Hoće li i izbornik Dalić učiniti tako, ne znamo, ali vodio ga je na Svjetsko prvenstvo iako je Pjaca u Schalkeu igrao manje nego sad u Fiorentini.

Naravno, ne sugeriramo da trebaju postojati igrači koji osim nositelja igre u prvih 11 trebaju imati zaštićen status, ali Pjace se nije lako odreći. Zbog toga bi ga izbornik ipak mogao i dalje zvati ako bude imao i barem solidnu minutažu na Apeninima. Rog i Pašalić nisu u takvoj situaciji.

- Ne treba tu biti uvrijeđen ako te na popisu nema jedanput ili dvaput. To ne znači da te izbornik prekrižio zauvijek - kaže nam Igor Štimac, koji se malo vratio i na stalnu temu, onu lijevog bočnog.

- I naši klubovi trebaju više vjerovati mladim igračima na toj poziciji. Trebaju im davati prilike. Mi smo u Hajduku vjerovali u Darija Srnu. Igrao je u veznom redu, a onda smo procijenili da je bolje da igra na boku. Na toj je poziciji postao jedan od najboljih na svijetu. Mladima samo treba vjerovati - završio je Igor Štimac.

Dalić na svakoj poziciji želi imati po dva igrača, napravili smo širi roster s 22 igrača, a tu su u krugu reprezentativaca i Letica, Strinić, Pivarić, Mitrović, Milić, Šunjić, Moro... Pa možda i Santini i Livaja, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 09:22