Article_Top_970x250

Ibrahimović se narugao Talijanima

Legendarni nogometaš

Ibrahimović se narugao Talijanima

stu 14, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Talijani će nakon 60 godina propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu. Posljednji put kada "Azzurri" nisu otišli na Mundijal bilo je 1958. i koja ironija - prvenstvo se igralo u Švedskoj.

Švedska je u ponedjeljak iznenadila sportsku javnost kada je u uzvratnom meču doigravanja za Svjetsko prvenstvo u Rusiji izbacila četverostrukog šampiona Italiju ukupnim rezultatom 1:0. Jedan od prvih koji je čestitao svojim bivšim suigračima bio je Zlatan Ibrahimović.

Koliko su nogometaši sa Apenina bili uvjereni da će proći Šveđane najbolje govori poruka izbornika Giana Piera Venture koji je smirivao domaću javnost s riječima: "Mi smo Italijani", prenosi N1.

Nakon što je sinoćnji meč na San Siru zavšio remijem 0:0, označivši prolazak skandinavskog tima, jedan od prvih koji je uputio čestitku bio je najpoznatiji nogometaš koje je Švedska imala u posljednjih 30 godina - Zlatan Ibrahimović.

"Mi smo Šveđani", kratko je na Twitteru napisao popularni Ibra, jasno se referirajući na Venturine riječi kazane ranije.

Podsjećamo, Talijani će nakon 60 godina propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu. Posljednji put kada "Azzurri" nisu otišli na Mundijal bilo je 1958. i koja ironija - prvenstvo se igralo u Švedskoj.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250