StoryEditor
"djeco, budite ponosni"

Ibrahim iz Busovače ispratio i trećeg, posljednjeg sina iz BiH: "Otjeraše mi ih oni koji nisu imali časti u ratu, a nemaju ni sada u miru"

Piše desk  /  19.07.2022., 14:29h

Ibrahim Bešo iz mjesta Gornja Rovna, Busovača, poručio je na Facebooku da je i tužan i sretan jer ispraća i trećeg sina u inozemstvo, posljednjeg koji se nalazio u BiH.

– Tužan sam jer ispraćam posljednjeg to jest trećeg sina. A sretan što ide negdje dalje odavde. On odlazi i ostavlja za sobom ženu koja očekuje porođaj. U njenoj trudnoći od devet pregleda i kontrola dva je samo obavila u bolnici, a sve ostale u privatnoj ordinaciji kod iste doktorice koja je iz bolnice uputi sebi u privatnu ordinaciju. Ne želim da mi djeca i unučadi žive u takvom društvu – poručio je Bešo.

Kaže da je očuvao čast u ratu te dva puta prolio krv.

– A sinovi će očuvati čast sada u miru. Otjeraše ih oni koji nisu časti imali u ratu, a nemaju ni sada u miru. U ratu su sakupljali milostinju i sergije po svijetu koristeći hodžu kao prevoditelja. A sada koriste hodžu i muderiza za skupljanje glasova po svijetu. I govoreći da je vrlo vrlo bitno da se dijaspora registrira. Čak kaže muderiz tko se ne registrira da je udario na šehide i našu borbu – kazao je Bešo.

Dodao je da nije baš tako te da mu za 25 godina nije povećana invalidnina ni 1 KM.

– Djeco moja, sinovi moji, budite ponosni na sebe, na svoje roditelje i obitelj svoju. Babo i mama su ponosni na vas. I sve vam u životu halalimo. Samo jedno vam ne bi halalili ako bi glasali za munafike zbog kojih ste morali otići. Onaj tko poznaje Rasima zna da vrijedi za 10 radnika, njemu nema ravnog u poslu. Što kaže moj jaran, Derviš Garanović Rasima nema čitav svijet – zaključio je Bešo.

Dnevnik.ba

02. listopad 2022 00:46