StoryEditor
slučaj prijavljen mup-u

Ibrahim iz Bihaća: Mojoj 76-godišnjoj majci su zabranili glasovanje jer ne zna čitati i pisati

Piše desk  /  02.10.2022., 13:46h

Redakciji portala Crna-Hronika javila se obitelj Bećirspahić koja tvrdi kako su njeni članovi udaljeni s biračkog mjesta te im je onemogućeno obavljanje građanske dužnosti zbog bizarnog razloga.

"Zovem se Ibrahim Bećirspahić i upravo sam došao s izbornog mjesta u Bihaću, izašao sam zajedno s majkom na glasanje. Moja majka je u poznim godinama, 46-godište, nepismena žena i njoj je onemogućeno pravo glasa jer je nepismena i jer ne može s njom zajedno netko prisustvovati. Isto bih rekao da je ona bolesna žena, da joj treba osoba za pratnju, a njoj je to onemogućeno. Sramota. MUP USŽ je upoznat s cijelim slučajem", kazao je Ibrahim.

Sramota je da je osobama koje nisu išle u školu i koje su nepismene, koje ne znaju ni čitati ni pisati, kojima je potrebna pratnja druge osobe, onemogućeno glasovanje te su im uskraćena prava glasanja u Bihaću u izbornoj jedinici 003A007.

"Nema pravo glasa jer je imala težak život, radila u namjenskoj industriji cijeli rat, a sad nema pravo glasa jer je bolesna i jer ne zna čitati i pisati", izjavio je Ibrahim.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 23:56