Article_Top_970x250

Iako su pobijedili rukometaši BiH bi mogli ostati bez pobjede zbog velike pogreške

rukomet: bih - švicarska

Iako su pobijedili rukometaši BiH bi mogli ostati bez pobjede zbog velike pogreške

sij 13, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Rukometna reprezentacija Švicarske na poluvremenu susreta kvalifikacijske grupe 6 žalila se Internacionalnoj rukometnoj federaciji zbog povrede pravila na utakmici BiH - Švicarska.

Tomislav Nuić, rukometaš BiH navodno nije bio u službenom zapisniku za utakmicu čiji je rezultat odlučivao o putniku na dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se igra sljedeće godine.

Nuić je na početku drugog dijela dobio crveni karton, odnosno disklvailfikaciju, a u ovom susretu postigao je gol - odnosno utjecao je na rezultat. 

"Nadam se da to neće otići dalje", odgovorio je Bilal Šuman na press konferenciji na pitanje reportera N1 Harisa Mrkonje. Šuman vjeruje da je došlo do greške na tehničkom sastanku sa IHF-om, te da će rezultat ostati onakav kakav je ostvaren na terenu.

Prema pravilniku IHF-a, ako se ispostavi da Nuić nije bio u zapisniku, to se smatra materijalnom povredom pravila.

To može rezultirati poništenjem utakmice, i delegiranju rezultata 10:0 u korist Švicaraca, ili eventualno ponovno odigravanje.

Ipak, morat će se sačekati službeno pojašnjenje i Saveza i IHF-a koji donosi konačnu odluku. 

BiH je pobjedila rezultatom 21:15. 

Podsjetimo, na samom početku utakmice navijači Bosne i Hercegovine sramotno su se ponijeli prema himni vlastite države. Naime, poznato je da himna Bosne i Hercegovine nema tekst, no navijačisu tekst kompenzirali pjevanjem ratne pjesme tzv. Armije BiH. 

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250