StoryEditor

Iako su pobijedili Kaubojima je upitna Olimpijada: Hrvatska ovisi o najvećim rivalima

Piše D  /  13.03.2021., 08:03h

Hrvatska je tako ostala živa nakon drugog kola olimpijskih kvalifikacija u Montpellieru, ali daleko je još od plasmana u Tokio. Za to joj se trebaju poklopiti i drugi rezultati jer nije uspjela pobijediti s više od četiri gola razlike.

Prije svih, pomoći bi nam mogao Tunis ako otkine bod ili dva Francuskoj od 21 sat u drugom kolu, u što je teško vjerovati. Dođe li do takvog raspleta, Francuzi ne bi smjeli izgubiti protiv Portugala žele li ići u Japan.

Za Hrvatsku je najvažnije pobijediti Tunis u nedjelju od 18.30. Nakon što smo pobijedili Portugal, nije važno kakvom razlikom. Bit će dovoljno i +1. A onda se moramo nadati pomoći domaćina. Naših najvećih rivala, prenose 24sata.

Naime, Hrvatska će u posljednjem kolu morati navijati da Portugal (početak u 21 sat) ne pobijedi domaćina, koji bi mogao biti rasterećen jer bi ga dalje vodio svaki poraz manji od šest golova razlike. 

Hrvatska, naime, u eventualnom krugu ima gol-razliku -3,  Portugal -1, a Francuska +4. I zato bi onaj ponor pred kraj utakmice protiv domaćina u petak mogao itekako imati utjecaja na naše olimpijske ambicije.

Dakle, uz uvjet pobjede Hrvatske protiv Tunisa, izabranike Hrvoja Horvata u Tokio bi vodila svaka pobjeda Francuske, remi ili pobjeda Portugala s više od sedam golova razlike. Pobjeda Portugala od jednog do šest golova razlike u Tokio vodi Francusku i Portugal, a Hrvatska će prvi put nakon 2000. ostati doma.

- Ne zanima me to. Što bude, bit će - rekao je Čupić nakon pobjede protiv Portugala, ali svjestan je i on da nije sve u našim rukama.

Kako god, nadamo se da će na koncu Francuzi odigrati pošteno. I da će nas pogurati do Tokija...

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:05