StoryEditor

I SBB za uvođenje rezervnog sastava policije

Piše D  /  19.04.2019., 03:04h

- U potpunosti podržavamo inicijativu SDA jer je ona državnički i sigurnosno primjerena onome što se negativno radi ili želi uraditi u Republici Srpskoj. Politički establišment u RS-u treba shvatiti da jednostrani potezi neće proći bez adekvatnog i jedinstvenog odgovora patriotskih snaga u BiH. Uzgred, osobno želim vjerovati da će eventualni rezervni sastavi obje entitetske policije - ako se uopće formiraju - koristiti za povećanje sigurnosti svih građana BiH, odnosno da će one pomoći Graničnoj policiji BiH u rješavanju migrantskih talasa koje je vjerojatno nemoguće izbjeći i nije moguće zaustaviti izvođenjem pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu naše zemlje - citat je iz priopćenja.

Stoga je logično da će zastupnici i izaslanici SBB-a na svim nivoima podržati inicijativu kolega iz SDA, navedeno je također u priopćenju.

Ova reakcija SBB odnosi se na najave iz SDA o mogućem poduzimanju recipročne mjere u Federaciji BiH ako vlasti Republike Srpske ne odustanu od namjere da ozakone formiranje rezervnog sastava policije u tom entitetu.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 07:01