Article_Top_970x250

I RADONČIĆ SE RADIKALIZIRAO: Prijeti ratom zbog trećeg entiteta!

FAHRUDINOVANJE

I RADONČIĆ SE RADIKALIZIRAO: Prijeti ratom zbog trećeg entiteta!

ožu 16, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Fahrudin Radončić je ponovio nedavnu tezu Bakira Izetbegovića i rekao da će u slučaju trećeg entiteta doći do rata na teritoriju cijele BiH.

Radončićev SBB održao je skup u Tuzlanskoj županiji. U stranku se učlanilo stotinjak novih članova. Kazano je kako će u 2018. napredovati kao stranka u odnosu na prošle izbore.

U svom obraćanju naveo je kako je SBB 2010. godine, kao novoformirana stranka, na izborima bio trećeplasirani. Četiri godine kasnije, SBB je bio drugoplasirani, a Radončić ističe kako SBB 2018. godine mora biti prvoplasirani ako građani žele da naša država napokon krene putevima prosperiteta i masovnih infrastrukturnih radova.

- Vidio sam danas neku izjavu gospodina Dodika. Priča o opciji trećeg entiteta. Ja mu kažem, ako dođe u Sarajevo neka u svojim koferima u Banjoj Luci ostavi ideju trećeg entiteta. Neće biti trećeg entiteta po cijenu rata na cijeloj teritoriji BiH. Mi jesmo za kompromis, mi jesmo za dogovor, mi jesmo da se razgovara sa svakim i mi znamo da razgovaramo, ali svako mora znati gdje postoje linije ispod kojih nismo silazili ni 1992., niti ćemo to raditi sad – kazao je Radončić, prenosi Avaz

Dnevnik.ba