05.09.2005., Zagreb - Tose Proeski nastupio u hotelu Regent. Photo: Jurica Galoic/PIXSELLJURICA GALOIC/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
obljetnica

I ove godine će se trčati maraton do Kruševa u čast Toše Proeskog

Piše desk  /  10.10.2021., 22:10h
Iduće subote navršava se 14 godina od smrti Toše Proeskog.

Toše Proeski, nikad zaboravljena makedonska zvijezda koja je pjesmama i karizmom osvojila cijeli Balkan, poginuo je 16. listopada 2007. godine u automobilskoj nesreći na autocesti kod Nove Gradiške.

I ove godine će se održati tradicionalni maraton od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Tu vijest je na službenoj stranici objavio Hit Records.

"U subotu 16.10.2021., obilježava se četrnaest dugih godina otkako nas je napustio Toše Proeski koji nam je u naslijeđe ostavio neizbrisivi trag bez obzira pričamo li o njegovim ljudskim ili glazbenim vrijednostima, a u danima pred nama, svatko ga se prisjeća na svoj način.

Njegove riječi, ‘'Ne želim da mi skidate kapu, samo želim da se ponosite mnome.'’, ostat će zauvijek urezane u srcima svih koji su imali privilegiju osobno ga poznavati ili ga pratiti putem njegovog bogatog humanitarnog i glazbenog djelovanja.

Ni tada, a ni danas, nema osobe koja za Tošu nije imala samo riječi hvale.

Tradicionalno, obožavatelji su i uoči ove tužne obljetnice, pripremili brojna događanja u spomen na Tošu.

Jedni od onih koji godinama njeguju posebnu tradiciju su i maratonci koji će i ovoga puta trčati od Nove Gradiške do Tošinog rodnog Kruševa. Memorijalni maraton krenuti će u četvrtak 14.10. u 17:00h, sa stadiona NK Sloga u Novoj Gradiški, dok će se uoči starta u 16:15h, upriličiti polaganje vijenaca ispred spomenika Toši Proeskom, koji se nalazi u sklopu tamošnje Elektrotehničke i ekonomske škole. Kao i svake godine, u Zagrebu u kapelici na Rokovom perivoju 17.10. u 10:00h, biti će održana misa.

Četrnaest godina kasnije, samo možemo zaključiti… ZAUVIJEK TVOJI, POTPISUJEMO", stoji u objavi, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 13:11