StoryEditor

I Milorad Dodik bit će pozvan na razgovor u Tužiteljstvo BiH

Piše D  /  30.05.2020., 09:05h

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić potvrdila je da će u državno tužiteljstvo, zbog navoda o prisluškivanju oporbe koje je iznio na nedavnoj sjednici NSRS-a, a radi uzimanja izjave, biti pozvan član srpski Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik.

Tadić je kazala da je prošlog tjedna u Tužiteljstvo BiH stigla prijava predsjednika PDP-a Branislava Borenovića te je u vezi s ovim formiran predmet.

"To su vrlo ozbiljne stvari. Vidjeli smo da je rečeno da je to bio neki performans, međutim tužiteljstvo će sve to isprovjeravati. To je vrlo teško dokazati. Predmet je u radu i dobit će svoj epilog", kazala je Tadić za Face TV.

Na upit što misli o tome što je Dodik rekao da se samo šalio, Tadić je rekla "vidjet ćemo, bit će pozvan na razgovor".

Dodik je na sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske 20. svibnja kazao da sudjeluje u prisluškivanju članova oporbe u RS-u.

"Nemojte dozvoliti da džabalebaroši pokvare ovu situaciju. Ja razumijem političku borbu, ja sam bio u oporbi. Ti nisi ni izabran i već si ex gradonačelnik. Ne možeš ni proći u svojoj stranci, a ne kod naroda. Ni tvoja stranka te ne želi kandidirati, pitaj ove iz SDS-a, ja im slušam telefone i znam. Svi su protiv tebe", rekao je Dodik pokazujući na Nebojšu Vukanovića iz SDS-a.

Naknadno je kazao da se radilo o šali.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:25