StoryEditor
potpora i od švicarske

I britanski veleposlanik podržao rad OHR-a: "Imamo puno povjerenje"

Piše desk  /  27.07.2022., 14:09h

Veleposlanik Velike Britanije Julian Reilly danas je ponovio da njegova država podržava rad Ureda visokog predstavnika (OHR). Podršku je dao i švicarski veleposlanik Daniel Hunn.

Reilly je nakon jučerašnjeg susreta s Christianom Schmidtom poručio da Velika Britanija ima povjerenje u visokog predstavnika. To je izjavio komentirajući mogućnost da visoki predstavnik nametne izmjene Izbornog zakona.

"Velika Britanija podržava Schmidtov rad. Posvećeni smo inkluzivnoj, stabilnoj i transparentnoj Bosni i Hercegovini u okviru Daytonskog mirovnog sporazuma. Naravno da je to složeno i teško pitanje. Na domaćim političkim čelnicima je da rade zajedno u najboljem interesu Bosne i Hercegovine. Imamo puno povjerenje u visokog predstavnika i u njegovu predanost demokratskoj i stabilnoj budućnosti Bosne i Hercegovine", naglasio je Reilly.

Veleposlanik Hunn je istakao da i Švicarska podržava rad visokog predstavnika te ukazao da ova država ima i diplomata koji radi u OHR-u.

Američki ambasador Michael Murphy je također danas ponovo podržao rad OHR-a, naglasivši da Sjedinjene Američke Države podržavaju i korištenje bonskih ovlasti.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 01:41