StoryEditor

HZJZ maknuo fotke Capaka. Njegova pomoćnica: Kutija na kojoj je sjedio je bila prazna

Piše D  /  26.12.2020., 04:12h

Podsjetimo, jutros oko šest sati u Hrvatsku je stigla prva pošiljka Pfizerovog cjepiva protiv korone. Stiglo je prvih 9750 doza.

Cjepivo je stiglo iz Poljske u sklopu inicijalne pošiljke, simbolične količine doza prvog odobrenog cjepiva koje je organizirala Europska unija za sve članice kako bi se započela kampanja cijepljenja. 

Cjepivo koje je iz Poljske dovezao kamion-hladnjača, a od granice ga je do Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pratila policija, prvi je dočekao Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a, kazavši da je ovo najvažniji događaj od početka pandemije.

Objavio je niz fotografija na kojima pozira s cjepivom, od kojih i neke na kojima sjedi na kutiji u kojoj je stiglo cjepivo. 

HZJZ je, dakle, fotografije Capaka naknadno maknuo, a njegova pomoćnica sada tvrdi da je kutija na kojoj je sjedio bila prazna. 

"Gospodin Capak sjedio je na praznoj kutiji. Nitko nije toliko neodgovoran da bi sjedio na tako osjetljivom cjepivu koje je najvažnija stvar u državi", rekla je pomoćnica ravnatelja HZJZ-a Marija Bubaš za RTL.

Pogledajte još jednom fotografije.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 23:04