StoryEditor

HUŠKAČI NA BATERIJE Suljagić i ekipa ponovno usnuli oružje

Piše D  /  03.07.2018., 02:07h

Da je ekipa okupljena oko Građanskog saveza i pripadajućih im medija jedan od najvećih neprijatelja Bosne i Hercegovine i nije neka novost, ali jedna od njihovih posljednjih akcija jest.

Nakon što su neuspješno pokušali optužiti Republiku Srpsku za navodno neopravdano naoružavanje policije, sada po istom receptu pokušavaju „napakovati“ i Hrvatima.

Naime, Emir Suljagić i klika okupljena oko njega najprije su danima konotirali da je redovita kupovina naoružanja za MUP RS zapravo nekakva (fantomska) priprema Milorada Dodika za rat, a sada se, kad im je ta priča propala, okreću ka Hrvatima.

Tako danima već jašu na priči da je legalna nabavka oružja za MUP Hercegbosanske županije zapravo priprema za nekakav rat koji valjda oni jedini u ovoj državi priželjkuju.

Sasvim je normalno da policijske strukture redovito obnavljaju svoje naoružanje koje im ponajprije treba za očuvanje reda i mira. Ali s tim se Suljagić i klika ne mogu pomiriti. Umjesto toga, oni konstruiraju priču prema kojoj se, eto, naoružavaju Hrvati, a ne legalna policijska struktura BiH.

Ni riječ nisu progovorili kad je istu stvar radio MUP Kantona Sarajevo.

Ipak, ako se zna njihov zapravo profašistički politički pogled na BiH, prema kojem u ovoj zemlji nema mjesta ni za koga tko nije politički Bošnjak, onda je sasvim jasno zbog čega i konstruiraju ovakve narative.

Cilj im je dehumanizirati i Hrvate i Srbe te stvoriti odium kod vlastitoga naroda prema svojim susjedima drugačije nacionalnosti. Na takvoj retorici sijanja straha će pokušati osvojiti i po koji mandat na predstojećim izborima.

R.I. / Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:52