StoryEditor

Hummels: Tužan dan i gorak trenutak za cijelu Njemačku

Piše D  /  27.06.2018., 07:06h

Unatoč pobjedi Švedske nad Meksikom (3:0), Njemačkoj su svejedno bila otvorena vrata osmine finala. Međutim, pregršt je promašaja utjecao na iznenađujuće ispadanje aktualnog svjetskog prvaka. 

Nijemci su jalovo dominirali i napadali, ali fanatični Južnokoreanci tvrdoglavo su se opirali. Na koncu, Nijemci su doživjeli sramotu o kojoj će se diskutirati još desetljećima.

"Vrlo je teško pronaći riječi. Vjerovali smo do samog kraja, pa čak i kada smo gubili 0:1. Imali smo dovoljno prilika. Međutim, naša je realiziacija bila loša", iskren je po završetku utakmice bio njemački reprezentativac Mats Hummels.

"Nitko na Mundijalu ne prolazi grupu tako lagano, ali moramo osvijestiti našu sadašnjicu. Neću javno govoriti o pojedinostima, ali činjenica jest da smo posljednju uvjerljivu utakmicu odigrali ujesen 2017. godine", kritično je prokomentirao Mats Hummels i poentirao:

"Danas je tužan dan za sve nas, za cijelu Njemačku. Ovo je gorak trenutak za nas."

Njemačka se na svoje 19. svjetsko prvenstvo u povijesti kvalificirala kao prvoplasirana reprezentacija europskih kvalifikacija. S maksimalnim bodovnim učinkom, vizu je izborila ispred Sjeverne Irske i Češke, Norveške i Azerbejdžana te San Marina.

Predstavljena kao jedna od ozbiljnjih pretendentica na petu svjetsku titulu, Njemačka je u Rusiji u prvom kolu grupe F izgubila protiv Meksika (0:1). U sljedećem je krugu u posljednjim sekundama izborila pobjedu nad Švedskom (2:1), no osminu finala izgubila je izboriti porazom protiv Južne Koreje (0:2). 

Pamtit će se kako je grupnu fazu okončala na posljednjem mjestu. S tek tri boda na bodovnom kontu. I s porazom protiv Južne Koreje.  

Rezultati by SofaScore

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:46