StoryEditor
priopćenje

HSS podupire Milanovićevo stajalište: Protivimo se ulasku Finske i Švedske u NATO dok se ne riješi Izborni zakon BiH

Piše Hina  /  19.05.2022., 14:07h

Hrvatska seljačka stranka podupire stajalište predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića te ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva u BiH, priopćili su u četvrtak iz HSS-a.

Predsjednik stranke Krešo Beljak priopćio je da je Predsjedništvo HSS-a, vezano uz iskazanu želju Švedske i Finske za priključenjem NATO-u, poduprlo stajalište predsjednika Milanovića koje je, naveo je, sukladno i stajalištu njihove sestrinske stranke u Bosni i Hercegovini.

"Dakle, HSS ne podržava ulazak Švedske i Finske u NATO savez prije rješavanja izbornog zakonodavstva i političke situacije Hrvata u susjednoj Bosni i Hercegovini", poručio je Beljak.

Hrvatski predsjednik Milanović i u srijedu je izjavio da Hrvatska ne smije odustati od uvjetovanja članstva Finske i Švedske u NATO-u dok se ne riješi problem Hrvata u BiH.

"To nije čin protiv Finske i Švedske, nego za Hrvatsku", kazao je Milanović na konferenciji za novinare na Pantovčaku. 

Izrazio je uvjerenje da se problem izbornog zakona u BiH i jednakopravnost Hrvata može riješiti uvjetovanjem finskog i švedskog članstva, najavivši da će hrvatskom veleposlaniku pri NATO-u Mariju Nobilu dati instrukciju da bude protiv članstva.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 13:19