StoryEditor

HSS Hrvatske u akciji za Anu Ritu Puljić

Piše D  /  25.10.2017., 05:10h

Priča ove djevojčice odavno je prešla granice Hercegovine, a ovo je prvi put otkako akcija traje da se u nju uključila i neka politička stranka. 

Kako je za Dnevnik.ba   rečeno u HSS-u Saborski zastupnici HSS-a i istaknutiji članovi stranke prikupljaju novac, ali financijska pomoć neće biti uplaćena sa stranačkog računa nego s privatnog računa budući da je inicijativa za pomoć maloj Riti krenula neformalno iz saborskog Kluba HSS-a.

Priča o malenoj Riti iz Hercegovine dirnula je mnoga srca! 

Trogodišnja Rita boluje od spinalne mišićne atrofije i njezino stanje se pogoršava iz dana u dan. Ova teška bolest, među ostalim, zahvaća i pluća zbog čega Rita noću treba masku s kisikom kako bi mogla disati. Mogućnost liječenja postoji, ali cijena jedne injekcije koju djevojčica treba stoji 100 tisuća eura, a njoj je potrebno takvih 5 na godinu. Obitelj djevojčice moli za pomoć. Ako ste u mogućnosti, pomoć za Ritu možete uplatiti na brojeve računa koji se nalaze na fotografiji ispod.

Rita je djevojčica koja nikad nije stala na svoje noge, a njezina najveća želja je da zapleše s prijateljicama. Omogućimo joj to i vratimo joj osmijeh, navodi se na službenim Facebook stranicama stranke.

Nadajmo se da će primjer HSS-a na ovo potaknuti i druge stranke, prvenstveno u Bosni i Hercegovini, ali i u  Hrvatskoj.
 

Dnevnik.ba

03. svibanj 2024 16:23