StoryEditor

HSP BiH: Presuda je politička, licemjerna i zakašnjela

Piše D  /  21.03.2019., 02:03h

Presuda je politička, licemjerna i zakašnjela, te samo djelomično zadovoljava pravdu i pravičnost, politička zato što je nastavak kontinuiteta konstruirane teze kako smo svi pomalo krivi za rat u bivšoj Jugoslaviji, na suprot činjenici, da je jedini i isključivi krivac komunistički režim, zajedno sa srbiziranom JNA koja je savršen “MEHANIZAM” za realizaciju velikosrpskih imperijalističkih ciljeva, koji bar po četvrti put u zadnjih 150 godina pred očima cijelog civiliziranog svijeta počinju krvave agresorske ratove na ovim prostorima ( Balkanski ratovi, I svjetski rat, II svjetski rat i posljednji, nadajmo se zadnji Domovinski rat.

Presuda je politička, jer nije kao ni jedna do sada dotakla suštinu i bit uzroka ratova u bivšopj Jugoslaviji i odgovornost vrha Jugoslavije i vrha JNA, koji su započeli ratove agresijom, u gotovo svim bivšim republikama Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Kosovu i Makedoniji i, do sada jedino nisu započeli rat u Srbiji.

Presuda je licemjerna, zato što se odgovornost zločinca Karadžića, ograničava na određeno područje kada je u pitanju genocid, a druga područja Bosne i Hercegovine uopće se ne spominju. Ne spominje se agresija postrojbi pod Karadžićevim zapovjedništvom koje su napadale prostore Republike Hrvatske, ne spominje se uopće agresija u djelovima Hercegovine: Kupres, Livno, Mostar, Stolac, Čapljina, Ljubuški, Široki Brijeg, Čitluk, gdje su Karadžićevi četnici prvih mjeseci agresije 91. i 92. godine ubijali goloruki rarod, djecu i civile, te vršili etničko čišćenje sve do svibnja i lipnja 92. godine kada su se dragovoljci u ovim dijelovima Bosne i Hercegovine, organizirali i otjerali agresora iz ovog dijela Bosne i Hercegovine.

Po ovoj presudi, izgleda da nije isto kada Karadžićevi topovi i četnici ubiju djecu u Ljubuškom ili u nekom drugom dijelu Bosne i Hercegovine.

Presuda je zakašnjela, u 21 stoljeću u vrijeme komunikacije, kada informacija s kraja na kraj svijeta putuje nekoliko sekundi, u vremenui kada je potpuno jasno tko je započeo rat (JNA i četnici ) tko je odgovoran za rat ( NAČERTANIJA-SANU) kada su UN-u dostupni zločinci odgovorni za agresiju na prostorima bivše Jugoslavije, koja je prouzročila gotovo 150 000 žrtava, kada je jasno tko je krivac za rat i 150 000 žrtava trebali smo čekati gotovo 30 godina da UN-ov “MEHANIZAM” osudi zločinca.

Ova presuda, je samo djelomično pravedna i pravična, no nažalost sveukupno, kako smo već kazali, u širokom luku zaobilazi suštinu i uzroke neviđenih zločina u srcu Europe na kraju 20-og stoljeća.

Nedopustivo i nevjerojatno, ali nažalost to je naša stvarnost.

Stoga upozoravamo i sa zabrinutošću zaključujemo da UN-ov “MEHANIZAM” nije izvršio svoju misiju, što znači da velikosrpska mitomanija i agresorski ciljevi nisu presuđeni ni osuđeni, nego su nagrađeni, a samim tim su još uvijek ozbiljna prijetnja miru i stabilnosti Bosne i Hercegovine, cijele jugoistočne Europe i šire, prioopćeno je iz HSP-a BiH.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 18:47