StoryEditor
priopćenje

HSP BiH: Izlazimo na izbore za sve razine vlasti, za nas bojkot i blokada nisu opcija

Piše desk  /  25.04.2022., 11:44h
U Širokom Brijegu održana je sjednica Županijskog vijeća HSP-a BiH Zapadno-hercegovačke Županije, kojoj je nazočio i predsjednik stranke Nikola Raguž.

Predsjednik HSP-a BiH u svom izlaganju pozvao je visokog predstavnika u BiH da zaštiti hrvatski narod te da mu se omogući izbor svojih legitimnih predstavnika na predstojećim izborima.

"Ako dođe do raspisivanja izbora koji su predviđeni početkom svibnja, za HSP BiH bojkot a ni bilo kakva blokada neće biti tema. HSP BiH izlazi na izbore za sve razine vlasti u Bosni i Hercegovini, posebno je naglašena važnost izlaska na izbore zbog županijskih razina, jer su one od ogromnog značaja za zaštitu hrvatskog naroda", priopćeno je iz ove stranke.

"Analizirajući aktualnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini, na sjednici se govorilo i o nedavno nametnutim sankcijama BH visokim dužnosnicima. HSP BIH u cijelosti podržava nametnute sankcije, posebno bivšoj tužiteljici Tužiteljstva BiH Gordani Tadić. Njezinu dužnost glavne tužiteljice obilježile su afere i neprofesionalnost. Epilog toga je da i dalje obitelji hrvatskih žrtava u Bugojnu, Grabovici, Trusini, Briševu, Uzdolu vape za istinom i pravdom, kao što vape i obitelj ubijenog generala HOS-a Blaža Kraljevića i njegovih osam vojnika te obitelj Joze Leutara. Jedino što je obilježilo karijeru neslavnog završetka je uhićenje generala HVO-a Đure Matuzovića te devet pripadnika HVO-a", priopćeno je iz ove stranke.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 18:08