StoryEditor

HS BiH: Današnja presuda nije presuda hrvatskome narodu ili HVO-u

Piše D  /  29.11.2017., 03:11h

"Sama činjenica da u jednom sudskom predmetu koji je trajao 13 godina i u kojem su provedene tisuće dokaza u tijeku žalbenog postupka trojica sudaca imaju u više desetina slučajeva drugačije tj. izdvojeno mišljenje glede utvrđivanja činjeničnog stanja, tumačenje i primjenu pravnih normi, samo po sebi govori o kakvoj se presudi radi, praksi tog suda i pravnim normama koje primjenjuje", navodi se u priopćenju, piše Fena.

HS BiH pozvao je Hrvate u BiH i Hrvatskoj da presudu prihvate dostojanstveno, ali istodobno i vođe drugih naroda i stranaka da pokažu razum te da u svojim komentarima i porukama ne raspiruju strasti i političke tenzije.

"Niti jedna strana nema razloga niti prostora za zadovoljstvo i likovanje jer su se u krvavome ratu dogodili jezivi zločini na svim stranama", navodi se u priopćenju.

Iz HS-a BiH također navode kako gorak dojam ostavlja domaće pravosuđe koje, kako se ističe, selektivno prilazi istragama i podizanju optužnica za zločine počinjene nad Hrvatima u Središnjoj Bosni i na području sadašnje RS-a, od Tomašice, Kotor Varoši pa do Bugojna, Zenice, Križančeva sela, Buhinih kuća, Maljina i Uzdola.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 11:12