StoryEditor

Hrvatskom Nigerijcu tepaju da je novi Alaba, igra kod Krame

Piše D  /  04.07.2019., 07:07h

Mladi branič Midhat Bajrić (17) velika je perspektiva njemačkog, ali i svjetskog nogometa. Iza Bajrića je zanimljiva životna priča.

Midhat je rođen u njemačkom Kasselu, ali posjeduje samo nigerijsko i hrvatsko državljanstvo. Majka mu je Nigerijka, a otac iz Doboja. Par se upoznao u Hrvatskoj, a tijekom rata otputovali su u Njemačku gdje su ostali i do danas, piše 24sata.hr.

Bajrić je prve ozbiljnije korake napravio u Nürnbergu, a prošle godine potpisao je za Hoffenheim. Tamo ga oduševio čvrstinom i brzinom, a njemački mediji već ga uspoređuju s Bayernovim Davidom Alabom koji isto ima nigerijske korijene. Midhat ističe da mu je jedan od najvećih nogometnih uzora bosanskohercegovački napadač Edin Džeko koji igra za zemlju njegova oca.

Veliki prijatelj mladog nogometaša je nigerijski stoper Leon Balogun (31) koji je rođen u Berlinu, ali igra za ‘superorlove‘. Bajrić u nekim kombinacijama može birati između četiri reprezentacije: nigerijske, bosanskohercegovačke, njemačke i hrvatske. 

U jednom od intervjua za njemačke medije priznao je da mu je životni san zaigrati za Nigeriju, ali tko zna, možda odjene ‘kockasti‘ dres u budućnosti.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:36