StoryEditor
kultura

‘Hrvatsko proljeće‘ u Novom Travniku: Izvedena komedija ‘Studentska soba‘ Teatra Talija

Piše fena  /  05.06.2023., 16:20h

U sklopu kulturne manifestacije Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, u nedjelju navečer je u Domu kulture u Novom Travniku premijerno izvedena predstava "Studentska soba" Teatra Talija.

Ova urnebesna komedija oduševila je novotravničku publiku svojim humorom i duhovitom pričom.

Predstava "Studentska soba" prati život dva studenta koji se suočavaju s raznim izazovima i komičnim situacijama koje studentski život donosi. Susret s djevojkom Majom pretvara se u nevjerojatnu avanturu koja je nasmijala publiku do suza. Ova predstava donosi osjećajnost i humor studentskog života te istovremeno prenosi važne životne lekcije.

"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne nastavlja se večeras u Novoj Biloj, gdje će biti predstavljena knjiga odnosno reizdanje knjige fra Marijana Šunjića ‘‘Rodoslovna slovjenkinja vila‘‘ u Hrvatskom kulturnom centru Nova Bila. Ova knjiga je objavljena kao dio projekta "Fra Marijan Šunjić – čuvar epskog pjesništva Bosne Srebrene", a o njoj će govoriti Ozrenka Fišić, Ivan Volić i Alojz Čakarić. U srijedu, 7. lipnja, u Kreševu će nastupiti virtuoz na harmonici Marko Plavčić, čije će izvedbe biti popraćene nastupom Mješovitog zbora HKD-a "Napredak" Kreševo", kazao predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB Dario Plavčić.

"Hrvatsko proljeće Središnje Bosne" održava se ove godine u jedanaest općina i to Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Kreševu, Fojnici, Busovači, Jajcu, Uskoplju, Novom Travniku, Bugojnu i Dobretićima, a u organizaciji Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH ŽSB, navodi se u priopćenu ŽO Mladeži HDZ-a BiH ŽSB-a.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 00:36