Article_Top_970x250

Hrvatsko predsjedavanje Vijećem EU prilika da BiH ostane u fokusu EU

sastanak dilberović-sabolić

Hrvatsko predsjedavanje Vijećem EU prilika da BiH ostane u fokusu EU

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Hrvatsko predsjedavanje Vijećem Europske unije je jedinstvena prilika koju treba u obostranom interesu iskoristiti da Bosna i Hercegovina ostane u fokusu EU, a europske vrijednosti na agendi BiH, jedan je od zaključaka s današnjeg sastanka direktora Direkcije za europske integracije Edina Dilberovića i veleposlanika Republike Hrvatske u BiH Ivana Sabolića.

Veleposlanik Sabolić je kazao kako je predsjedavanje Hrvatske Vijećem EU snažno opredijeljeno za otvorenu europsku perspektivu zemalja jugoistočne Europe, te da je proširenje jedan od njegovih prioriteta.

Direktor Dilberović je ocijenio kako je ključno da do proljeća 2020. godine, kada Europska komisija objavljuje novi Paket proširenja i prije summita u Zagrebu, BiH ostvari što veći broj konkretnih rezultata u provedbi prioriteta iz Mišljenja i Analitičkog izvještaja i time osigura snažne argumente za napredak u procesu.

Posjeta veleposlanika Sabolića direktoru Dilberoviću i Direkciji za europske integracije upriličena je povodom hrvatskog preuzimanja predsjedavanja Vijećem Europske unije, a koje je započelo 1. siječnja i završava 30. lipnja 2020. godine, priopćeno je iz Direkcije. 

Dnevnik.ba