Article_Top_970x250

HRVATSKO MINISTARSTVO: Nikakva odluka o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nije donesena

Demanti na pisanje medija

HRVATSKO MINISTARSTVO: Nikakva odluka o odlaganju nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nije donesena

srp 22, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Vlasti u Hrvatskoj tvrde nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice s BiH.

"Prema zaključcima sa 12. sjednice Međudržavnog povjerenstva za praćenje provedbe ugovora između Vlade Hrvatske i Vlade Slovenije o uređenju statusnih i drugih pravnih odnosa u vezi s ulaganjem, korištenjem i razgradnjom Nuklearne elektrane `Krško`, Koordinacijski odbor će obavijestiti predsjednike hrvatskog i slovenskog izaslanstva Međudržavnog povjerenstva o tome jesu li pronašli mogućnorješenje u vezi sa zajedničkim odlaganjem nisko i srednje radioaktivnog nuklearnog otpada", istakli su u Ministarstvu za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske, prenosi Srna.

U ovom ministarstvu su istakli kako je naredni sastanak Koordinacijskog odbora planiran u kolovozu 2019. godine, a sjednica Međudržavnog povjerenstva, koju će organizirati, slovenska strana u rujnu 2019. godine, te će o daljnjim aktivnostima javnost biti pravovremeno informirana.

Hrvatska već dvije godine razmatra izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na granici s BiH, a hrvatski mediji su objavili kako je donesena definitivna odluka da se ide u taj projekat, što su demantirale informacije iz Ministarstva za zaštitu okoline i energetiku Hrvatske.

Dnevnik.ba

Tagovi: