StoryEditor
potpora

Hrvatsko izaslanstvo posjetilo napadnutu obitelj iz Blaževaca kod Tešnja

Piše desk  /  15.07.2022., 06:58h

"Potrebito je žurno procesuirati sve vinovnike ovog i drugih napada poput onog na naše spomenike i zastave. Tek nakon takvih reakcija nadležnih organa moguće je povratiti barem dobrim djelom osjećaj sigurnosti u hrvatskom pučanstvu ovih krajeva."

U četvrtak, 14.7. 2022. godine, izaslanstvo HDZ-a BIH ZDŽ-a, predvođeno predsjednikom županijskog odbora HDZ-a BiH ZDŽ-a Ivom Tadićem koji je i zastupnik u Domu naroda parlamenta FBIH, te ministrima u Vladi ZDŽ-a Zlatkom Jelićem i Josipo Lovrićem, načelnikom Općine Usora Zvonimirom Anđelićem i predsjedateljem Općinskoga vijeća Općine Usora Antom Matićem posjetilo je napadnutu obitelj u Blaževcima, Općina Tešanj. Izaslanstvo je činio i Nikola Dadić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Tešanj.

Tadić je nakon razgovora s obitelji i saslušanih detalja napada, kao i naknadnih strašenja i ostavljanja poruka na prometnici, izrazio veliku potporu. Obećao je inzistirati kod svih nadležnih da se vinovnici privedu pravdi.

- Potrebito je žurno procesuirati sve vinovnike ovog i drugih napada poput onog na naše spomenike i zastave. Tek nakon takvih reakcija nadležnih organa moguće je povratiti barem dobrim djelom osjećaj sigurnosti u hrvatskom pučanstvu ovih krajeva, poručio je.

Izaslanstvo je svjedočilo i lošim životnim uvjetima, ovo je jedna od rijetkih sredina u Općini Tešanj gdje gotovo nema asfaltiranih cesta, te se s pravom postavlja pitanje leži li razlog u tome što ondje žive Hrvati.

Nakon posjeta obiteljskom domu izaslanstvo je stalo i na lokaciji gdje su na prometnici u neposrednoj blizini katoličke crkve oslikali prijeteće poruke. Na kraju u pratnji predsjednika udruge veterana Dadića izaslanstvo je posjetilo i spomenik poginulim braniteljima u Jelahu, gdje je ponovno uništena zastava hrvatskoga naroda.

Izaslanstvo se s velikim pijetetom prisjetilo i pomolilo za branitelje. Predsjednik veterana iskazao je veliku zabrinutost zbog svih događanja i zamolio za potporu kako bi se razotkrili svi vinovnici.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 11:39